Olsen's Lot - a Midnight Choir fan site ! Olsen's Lot - a Midnight Choir fan site ! News and stuff ! All things Midnight Choir ! Guestbook, polls, e-mail and more ! Stuff that doesn't warrant a category of it's own !
. . . . . .
 
Printer Friendly

Dedication - A tribute to Midnight Choir
21 Stories (Some in English, some in nordic languages)

This is what 21 fans wrote about Midnight Choir as a part of a competition at Olsen's Lot. These 21 stories clearly shows how significant and important Midnight Choir's music really is.
Sorted alphabetically by first name!
Enjoy.

Bente| David| Elisabet| Espen| Geir| Geir Arne| Grethe| Håvard| Jan-Petter| John Anders| Johnny| Kristian| Kristian K.| Marius| Mikael| Svein| Tanmayo| Tone| Trude| Vegard| Ørjan1. Bente
Midnight Choir is the band who's music have given me the most.

During some bad patches in my life, they have given me the oppurtunity to listen to music without pushing happy thoughts into my brain. Also the melancolic style of their music is unique, and I've been quite clever at playng their music whenever I have anyone around, making more people enjoy them.

I think the sexiest track there is, is "In the shadows of the circus" It has got a lot of nerve in it.


#top


2. David
Här kommer mitt bidrag i Midnight Choir tävlingen. Hoppas ni förstår svenska.

Det är inte ofta man stöter på band som helt och hållet får en på fall. Det är egentligen bara två band som gjort det nämligen Weeping Willows och Midnight Choir. Och det var just genom Weeping Willows jag först fick höra om Midnight Choir. Någon tipsade om dem och jag kollade upp det dock utan att bli märkbart imponerad.

Men sen så i somras (1999) skulle Midnight Choir göra en spelning på den väldigt lilla, intima och mycket trevliga resturangen Jord i Göteborg. Så jag gick dit eftersom det var fri entre. Det var lagom mycket folk, alla som satt eller stod där såg bra och det var en trevlig stämning. Och så var det ju då den där konserten som Midnight Choir bjöd på.
De lyckades verkligen få alla i publiken att lyssna hängivet och alla var helt tagna. Här kommer ett band från Norge som inte är särskilt kända i Sverige och gör en spelning på två timmar där de verkligen visar upp sig från sin allra bästa sida. Och jag kan lova att alla som var där blev mer än nöjda inklusive mig själv.

Efter denna upplevelse har jag införskaffat alla MC:s skivor, inte den nya ännu eftersom den inte finns i Sverige, och jag måste säga att det är bland det bästa som finns i min skivsamling.


#top


3. Elisabet
Jeg har "fulgt" Midnight Choir siden de het Hashbrowns og spilte på Gamla i Oslo nærmest for gratis pils. Fra første stund har bandet fascinert meg og mine venner. Det har aldri vært noen tvil om at de ville nå langt. Paal Flaatas stemmeprakt og "Big Al"s gitarinnlevelse og komposisjon er helt eksepsjonell. Sistnevnte bør også ha honnør for sine bidrag av vokal (er det bare jeg som har lagt merke til hvor mye følelse som egentlig er i stemmen hans - hør på live-versjonen av Bayview på den siste singelen hvor han korer?)

Musikken er gjennomført dyster - sier noen få. Stakkars, de har forstått lite. For meg er det sår melankoli og håp i det aller meste av musikken. Måtte de fortsette lenge, lenge, lenge...

Og måtte publikum fortsette å lytte til musikken på konserter (som på SoWhat), og ikke skvaldre som om det var et fjortisband uten mening som sto på scenen (dårlig erfaring fra konsert på Rockefeller i fjor høst). Musikken fortjener at tilhørerne åpner ørene - og hjernecellene!


#top


4. Espen
Midnight Choir makes music that will never die...
Midnight Choir makes music that makes you cry....


#top


5. Geir
Jeg liker Midnight Choir fordi Paal sin nydelige stemme passer helt perfekt til Al DeLoner sine gitariff og Ron Olsens bass gang. Sammen med DeLoner sine geniale tekster er det bare sinnsykt genialt.


#top


6. Geir Arne
Det er bare en ting å si om MC:
De er unike innen sin egen musikk sjanger.


#top


7. Grethe
Hei! Jeg har ganske nylig stiftet bekjentskap med Midnight Choir (Amsterdam Stranded og Unsung Heroine) og det var kjærlighet ved første lytting!!! Den behagelige, melankolske stilen fyller meg med gode følelser og gir ro i sinnet - deilig i en ellers stressende hverdag.

Men jeg savner tekstene på coveret, i det minste kunne de ha lagt inne på disse sidene på nettet. De to som ligger inne fra Amsterdam Stranded og Unsung Heroine, finnes jo også på coveret. Men for å kunne nyte denne musikken til det fulle, trenger jeg tekstene til de andre låtene også, det er ikke alltid like lett å få med seg disse bare ved å lytte.

Vokalisten har forresten en fabelaktig stemme! Så gi oss tekstene, slik at vi kan nyte disse underverkene 100% !!!


#top


8. Håvard
Midnight choir er klart Norges beste og komplette rockeband !

Atle Bystrøm lager musikk som pløyer dypt ned i sjela. Fra de sarte, såre og vakre melodiene til de deseperate og riktig rocka låtene. Man finner låter for nesten enhver sinnsstemning i Midnight Choirs materiale: Lengsel (Ballad of Emma the loner), glede og tilfredshet (Painting by Matisse), desperasjon, angst og overlevelsesdrift (In the shadow of the circus) vennskap (Deer freand) og svik (My mascerade) for å nevne noe.

Bandet har utviklet uttrykket sitt gjennom alle sine studioalbum. I starten låt de som et meget godt rootsband, med iørefallende melodier og en steinbra vokalist. I Olsens lot kom rocken som inspirasjons-kilde mer til syne. Plata setter følesene til lytteren på harde prøvelser. Amsterdam stranded er et avkledd og minimalistisk mesterverk, som virkelig setter krav til sine lyttere. Plata kryper innunder huden på deg, og blir der. På deres siste plate (Unsung Heroine) komplimenteres bandets uttrykk med østlig inspirasjon og jazz på fremragende måte.

Jeg har også hatt gleden av å følge bandet på scenen siden de kom hjem fra Lisboa etter innspillingen av Amsterdam stranded. Også på det området har bandet utviklet seg stort! Bandet mestrer samspillet med strykere, men klarer også å stå igjen "alene" på scenen med sitt "nedstrippa" og sårbare uttrykk. Dynamikken mellom klasisske momenter og rock fungerer utmerket på scenen. Atle framstår som den hyperkonsentrerte åndelige kraft og iscenesetter. Paal som den ultimate vokalist og formidler av Atles kunstnerverden. Ron har sterk karma, og kan få kontrabassen sin til å gråte.

Det at bandet går sine egne veier, utfordrer publikum, og er tro til sitt uttrykk fasinerer meg sterkt. Et annet kvalitetsstempel bandet får: Jeg blir aldri lei platene deres!


#top


9. Jan-Petter
Al Deloner is absolutely right; Midnight Choir is the greatest rock band in the world.


#top


10. John Anders
Jeg liker Midnight Choir veldig godt fordi musikken deres har en utrolig evne til å skape stemninger, og bringe fram følelser i meg jeg nesten ikke visste at jeg hadde! Det at bandet klarer å spille så rolige og melankolske låter, men samtidig klarer å understreke de harde poengene med knalltøffe rockelåter er helt fantastisk!

Var på MC konsert på Ås i høst, det var en kjempeopplevelse! Håper jeg får sjansen til å høre dem live igjen så fort som mulig!


#top


11. Johnny
Jeg liker Midnight Choir fordi de har noen helt herlige tekster kombinert med utrolig flotte melodier.
Gleder meg til å se dem på konsert igjen!!! Keep up the good work !!!


#top


12. Kristian
Jeg synes Choir er et band som gir meg mye. Når jeg føler meg trist er det ingenting som er så godt, som å legge seg i sengen å bare høre på deres musikk. Det er musikk med sjel i kontrast til mye av musikken som blir produsert. Jeg er bare glad for å ha oppdaget Choir, så enkelt er det.


#top


13. Kristian K.
I like Midnight Choir because of the intense lyrics and a sound that matches my mood not to seldom.


#top


14. Marius
I like Midnight Choir because of their excellent music, the terrific sound, and the wonderful vocal.


#top


15. Mikael
Midnight Choir er selve livet i tekst og musikk, på en måte ingen andre hittil har vært i nærheten av å klare, og trolig aldri vil heller.


#top


16. Svein
Hei, Jeg kjøpte Unsung Heroine for et par uker siden. Min første M.C. plate. Jeg ble "tatt" av den vakre musikken. Meget bra! Jeg har etter beste evne anmeldt den på engelsk i Mana acoustics musikkforum i England.


#top


17. Tanmayo
Midnight Choir åpner hjertet mitt. deLoner's mørke tekster, Flaata's rene stemme, musikken - tilsammen blir dette syntesen av Skjønnheten (stemmen/musikken) og udyret (tekstene) = kjærlighet. Stor, ekte, essensiell kjærlighet. Jeg tror gutta i bandet er engler! :-)))

When life and death makes love, then the greatest orgasm.

Gleder meg til konserten på Subsircus på lørdag!!


#top


18. Tone
Hey, I like it all !


#top


19. Trude
Kjaere dere i Midnight Choir.

Forst og fremst maa jeg faa takke for alle de fine stundene dere har gitt meg med musikken deres. Jeg horte Amsterdam Stranded hos en venn og kjopte den raskt etterpaa. Det tok ikke lang tid for den av meg var klassifisert som en av de beste platene jeg noensinne har kommet over. Ikke en eneste sang drar ned helhetsinntrykket. Etter denne utrolige forste tiden med Amsterdam Stranded fant selvfolgelig ogssa debutalbumet og Olsen's lot veien inn til min CD'samling, og de siste to ukene har Unsung Heroine vaert spilt saa og si dag og natt. Jeg var utrolig spent for den kom, men turde ikke vente for mye heller. Dere skuffet ikke! Unsung Heroine er virkelig kjempebra, jeg nyter hvert minutt :)

Sammen med Paal Flaatas utrolige stemme og denne evnen dere har til aa skape spesielle stemninger, er det Al DeLoners tekster som gjor musikken saa fengslende. Den er rett og slett EKTE! En kan formelig strekke ut haanden og ta paa folelsene som strommer fra hoytalerne... Og noe ekte kan vi sannelig trenge i dag naar 9 av 10 sanger som spilles paa radioen er oppkonstruert, rett og slett for aa bli en hit og tjene mest mulig penger paa kortest mulig tid.

Jeg har hort alle de fire platene om og om igjen, og har naa mange ulike opplevelser og minner knyttet til dem. Finner stadig nye ting som overrasker meg og gir det hele en ny mening, og jeg tviler ikke paa at jeg vil fortsette aa gjore det ogsaa i aarene som kommer.

Det er vel litt rart for dere aa faa saa mye ros, men det er naa engang slik det er :)

Igjen, tusen takk- og lykke til videre!


#top


20. Vegard
Er det greit at jeg skriver på norsk eller? Dere forstår det i Skien?
Hvorfor jeg liker Midnight Choir ja?
Rett og slett fordi de er det eneste lavmælte, praktfulle, vakre, mørke bandet i Norge!
Dystert er fantastisk og morsomt!


#top


21. Ørjan
Jeg liker Midnight Choir fordi de er dyktige låtskrivere, de er gode musikere og ikke minst fordi de har en egen evne til å kombinere musikkstiler (rock, country og klassisk). Alle platene deres har sitt særpreg.


#top
Random Midnight Choir Quote: Bible by his side. (October 8 - Amsterdam Stranded)