Seigmen oppløses - Intervjuet.

Overørt fra VHS til web av malmklang. Intervjuet ble gitt til den norkse TV-kanalen NRK2 i forkant av avslutningsturneen i 1999. English version also available.

Intervjuet ble først oversatt til engelsk rett fra kassetten. Deretter oversatt fra engelsk til norsk. Små fravik fra nøyaktig ordrett gjengivelse kan derfor forekomme.

Intervjuer: Hvorfor i all verden skal Seigmen oppløses nå?
Sverre: Vel, det er meg som slutter da... Jeg har funnet ut at livet bør by på mer enn bare det å spille i et band. Dattra mi begynner på skolen og sånn.. reisingen med bandet.. Jeg vet ikke, jeg er vel blitt gammel.

Intervjuer: Hvordan var det å fortelle de andre gutta i bandet at du ville slutte, når du visste at det med all sannsynlighet ville føre til at Seigmen ville bli oppløst?
Sverre: Øhh..nei, det var bare noe jeg måtte gjøre. Det ville bare vært dumt å fortsette i et band om man ikke har lyst lengre. Det var aldri et problem, egentlig. Jeg er mer bekymret for ettermælet.
Alex: Du mener, Quisling, og sånt.... (latter)?

Intervjuer: Og nå skal dere altså ut på turne... en avslutningsturne... hvorfor?
Sverre: Fordi det er viktig å gjøre dette rett, si farvel. Vi har berørt ganske mange i Norge med musikken vår..
Alex: Faktisk, vi har hatt noen morsomme dager etter at vi annonserte vår oppløsning. En storm av folk som vil ha tak i oss, forsøke å overtale oss til å ikke slutte. Kjempehyggelig å få all den positive responsen, men jeg synes det er viktig å rett og slett bare takke for oss. 6.mars er 100% sikkert, siste konsert med Seigmen, noen gang!

Intervjuer: Uansett hvor mye penger dere blit tilbudt?
Alex: Ja! Vi har allerede sagt nei til mange som har vært mye penger, så, dette er absolutt, siste konsert!!

Intervjuer: Er ikke det litt trist? At dere ikke skal spille sammen igjen?
Alex: Jo, veldig, men...
Sverre: Det er et skille da, vi må jo finne et punkt ... eller så blir det ... vi tar stega ned igjen, alle de stega vi gikk opp, og til slutt skilles vi som uvenner, hvem vet. Det er ingen hensikt!

Intervjuer: Men, kommer de andre i Seigmen til å fortsette på noen som helst måte, sammen?
Alex: Som sagt, vi må liksom bli ferdige med dette her før vi finner ut av hva som skjer, hva hver av oss skal gjøre.

Nyhetsoppleser (11.11.97): I dag ble landets største musikkstipend delt ut, og for første ble det prestisjetunge lanseringsstipendets, Kassettavgiftsfondets musikkstipend, tildelt et rockeband.
Forteller: Guttene med gullbuksene. Med ett er de fem i rockegruppen, Seigmen, 750 000 kroner rikere!

Intervjuer: Dere fikk en anseelige mengde penger i støtte, til lansering i utlandet. Etter det har vi ikke hørt så mye mer om det her i Norge. Hvordan har det gått, utenlandslanseringen deres, er den en suksess, eller..?
Alex: Det har gått veldig, veldig bra, den eneste grunnen til at vi ikke har gjort noe mer rundt det, ... vi dro til London, for å spille inn Radiowaves, og gjorde to konserter. Bare for moro skyld, på scratch-stadiet, ingen lys, se hvordan det føltes å være lokalband igjen. Da var jo selvfølgelig journalist-norge der, og blåste det opp som en lansering i London og i England. det ble et helvettes oppstyr.
Sverre: Vi hører det ennå, det gikk så dritt i London, liksom.!?!
Alex: Det var ikke det det var, og derfor fant vi ut at det ikke var noen vits i å snakke om hva som skjer i utlandet.
Det har skjedd mye. Vi har gjort ganske mange ting, vi har spilt, jeg mener, det er ganske kult å spille for to tusen mennesker i Sheppard Bush Empire (fullsatt), i London, med Gary Numan i salen. Det er fett det!

Intervjuer: Dere er et av de første banda, iallefall i rockesjangeren, som åpenbart hadde et bevisst forhold til image, hvorfor det?
Alex: Vi er litt sånn jentene av oss, har alltid vært det, og det er vi utenfor band og utenfor ditten og datten. Det er liksom blitt blåst opp fordi vi ikke har vært flaue over å innrømme det, liksom.

Intervjuer: Er det viktig for å få suksess, for eksempel internasjonalt?
Alex: Jeg vet ikke, men jeg synd det er i hvert fall, jeg like litt når det er sånn.. teater (latter), feil, ikke helt teater, men at der er litt sånn, det er fint når det er noe mer enn musikk, noe som uttrykker noe mer. Jeg liker når folk fjoller seg til og, gjør mye ut av det. Du kan i hvert fall heve det dersom det er et drittband, så , lys å gjemme seg bak. Det har absolutt reddet oss på ganske mange konserter.
Jeg syns vi har fått ganske mye.
Sverre: Jeg også..
Alex: Gullplater, to plater på nummer 1 på VG-lista, Spellemannsprisen. Fått masse, jeg syns det har vært helt kanon, jeg!!
Det kan høres ut som skryt, det kan høres ut som hva som helst. Jeg er ikke noe flau over å si det i det hele tatt, jeg er kjempestolt!!
Sverre: Så kan vi slutte med det da, med det gode minnet, istedenfor å gå videre å prøve å nå nye mål som vi aldri klarer.

Intervjuer: Det er litt merkelig å gi seg mens man fortsatt er på toppen, men samtidig virket det nesten som om det var det riktige, i hvert fall for Seigmen.

Intervjuer: Kjell Paulsen, NRK2.

Tilrettelagt for web 2004. (Redigert 2007).