Spesifikasjoner.

 • Ubegrenset antall innlegg! Endel gjestebokleverandører opererer med en grense for hvor mange innlegg du kan ha i boken din før du må betale for å kunne motta flere. Det gjør ikke Opelwerk!
 • Tilnærmelsesvis 100% egendefinert utseende. Bredde, skrifttype, -størrelse, -farge med mer! I tillegg kan du sette inn bakgrunnsbilder på topp- og midtdel av innleggsvisning, definere bakgrunnsfarge på topp- og midtdel, skriftvekt på overskrifter og nøkkelinformasjon, farge på feilmeldinger, egen farge på lenker i innlegg, farge på kommentartekst og bestemme tittel på gjesteboken din.
 • Egendefinert template! Med egendefinert template har du så godt som total råderett over utseende på gjesteboken din. Du kan med dette verktøyet integrere gjesteboken din sømløst i eksisterende design på hjemmesiden din. Lag egne stildefinisjoner for klassene vi har brukt i html-kodene som genereres av systemet vårt!. Har du ikke dertil egnet plass for templaten din, kan du lagre den på serveren vår. Det vil kun være du som kan benytte din template! Velger du å ikke bruke template, vil en standardtemplate bli brukt isteden.
 • Forskjellige stiler på gjesteboken! Selv om du bruker egen template er det deler av gjesteboken som ikke nødvendigvis dekkes av templaten din. Vi kaller dette for innleggsboksene. Derfor har vi laget flere typer du kan velge mellom. De forskjellige typene kan du se demonstrert under eksempel. Er du godt bekjent med CSS trenger du kanskje ikke å benytte noen av disse boksstilene, men bruker egen stil istedenfor en av våre.
 • Norsk eller engelsk språk, velg selv. Ønsker du et annet språk enn disse to, ta kontakt! Du velger selv om du vil bruke norsk eller engelsk språk for besøksdelen av gjesteboken din. Hva administrasjonsdelen angår, er denne for øyeblikket kun tilgjengelig på norsk.
 • Kommentarfunksjon. Kommentèr innleggene dine! Istedenfor å redigere hver gang du vil kommentere et innlegg, kan du benytte den innebygde kommentarfunksjonen, som automatisk legger til padding og egendefinert farge på teksten du tilføyer. Du kan til og med kommentere samme innlegg flere ganger.
 • Sensurkontroll. Legg selv inn ord eller deler av URL, evnt. e-postadresse. Denne funksjonen gjelder ikke bare spamboter, men også plagsomme sjeler som identifiserer seg ved samme e-postadresse eller hjemmeside hver gang, bruker bestemte ord eller vendinger eller på annet tekstlig vis identifiserer seg gang på gang. Innlegg vil ikke bli lagret dersom noen av sensurfiltrene dine innfris. Dette er ikke en perfekt metode å stoppe hverken spamboter eller plageånder, men i kombinasjon med våre andre mekanismer for uønskede elementer, er det like bra som annen eksisterende teknikk.
 • Språkfilter. Legg inn ordliste for sladding av spesielle ord. I tillegg til sensurkontroll har vi også funnet plass til en mindre intrusiv utgave av tekstadministrering. Med sladdfilteret definerer du først ordet eller vendingen som er uønsket, deretter oppgir du hvordan det skal se ut etter at sladd er påført. For eksempel kan helvete bli til en bibelsk stedsreferanse, pokker til p***er og så videre..
 • Kontrollspørsmål for innleggsposting! Direkte myntet på spamboter som ikke begriper simpel logikk eller har noen språklig forståelse. Innlegg vil ikke bli lagret dersom ikke vårt rullerende kontrollspørsmål besvares korrekt. Spørsmålene er enkle for mennesker å besvare tilfredstillende. Funksjonen fungerer også som en forlenger av forrige punkt, hvor summen av alle antispam -teknikker gjør det selsomt for vanlige mennesker med plagelisens å angripe nettopp din gjestebok.
 • Dobbelpostsperre samt hyppighetskontroll! Det vil aldri være mulig å poste identiske innlegg av grunner de fleste nok forstår. Vi ønsker en ren og hyggelig gjestebok, hvor informasjon er lett tilgjengelig uten å måtte sortere manuelt gjennom søppel og andre uhensiktsmessige opptredener. Vi har også lagt inn en tidsbegrensing på hyppighet jamført posting av innlegg. Per nå, er denne begrensingen 3 minutter, men dette er et tall som vil være flytende og dynamisk alt etter som behovet melder seg. Vi stiller dette i en global skala, dermed vil det ikke være mulig for deg å endre dette selv.
 • Diverse innleggskontroller! Av kvalitetshensyn er det satt diverse forutsetninger utover kontrollspørsmål og dobbelpostsperre for at innlegg skal bli godtatt. Lenkegrensen er fem lenker pr. innlegg. Dette burde være tilstrekkelig i de fleste tilfeller. Lengden på innlegg er begrenset til 1000 ord, som også bør være nok til å få sagt hva man har på hjertet. Navn kan ikke være lengre enn 30 tegn. Referent sjekkes før innlegg godtas. Er ikke innleggsskjemaet frambrakt via gjesteboken, godtas ikke innlegget.
 • Smilefjes! I en tekstlig verden som innlegg i en gjestebok er, gir smilefjes en tilnærmet perfekt måte å tilsette liv og farge på tilværelsen eller dokumentere en følelse på lettforståelig vis. I Bookwerk finner du en rekke slike smilefjes du kan la gjestene dine benytte seg av. Nå også i multipack: Velg templates/pakke mellom flere tilgjengelige stiler. Finn den smilepakken som passer best til ditt design. Dersom du ikke er en smilende type, kan funksjonen selvfølgelig slås av.
 • Egendefinert topp-, innleggsseparator- og bunntekst/kode! Sett inn en melding av viktighet eller bare en velkomstbeskjed i toppen av gjesteboken din. Bilder og andre finesser er også en mulighet. Bestem hvordan avstanden mellom innlegg skal se ut og til slutt, tilpass bunnen av gjesteboken etter eget behov. Kan benyttes både med og uten kjennskap til HTML, selv om mer avansert bruk forutsetter kunnskaper til nevnte kodespråk.
 • IP-logg! Du er ansvarlig for lovligheten av innholdet i gjesteboken din. Med ip-logging kan du potensielt være politi eller andre instanser behjelpelige ved æresspørsmål og injurierende forhold. Vi vil alikevel oppfordre til sletting umiddelbart framfor denne litt langtekkelige problemløsningsmetoden. Ofte kan det være nok for dine mindre hyggelige gjester å vite at de kan spores og ikke er riktig så anonyme som de helst vil være.
 • Melding om nye innlegg, bekreftelse/takkemelding til innleggsforfattere! Om du ønsker det, kan både du varsles og innleggsforfatter takkes ved nye innlegg, forutsatt at gjesten din har oppgitt e-postadresse. Funksjonen er påslått som standard, men kan deaktiveres fra administrasjonspanelet.
 • Søkemotorvennlig adresse til gjesteboken din! Denne featuren er kanskje ikke så viktig for de aller fleste i funksjonens rette forstand, men den lettfatter også adressen til gjesteboken din for andre enn søkemotorer også. Istedenfor en lang, mindre pen adresse med masse spesialtegn og uleselige funksjonsopprop, får du en adresse som nesten er mulig å huske uten bokmerking. Nevnte vi at den er penere også?
 • Validerende (HTML og CSS) og semantisk korrekt HTML. No tables! Dette punktet er mest sannsynlig litt for dyptpløyende for den vanlige gjestebokinnehaver, og gresk kan det gjerne være. Du trenger ikke kunnskaper om nevnte kodespråk for å bruke gjestebok fra Bookwerk. Den fungerer akkurat like godt, enten du vet hvorfor eller ei. For de aller fleste er det nok å vite at motoren bak sikrer korrekt visning i de mest brukte og alment tilgjengelige nettlesere.
 • Diggs. Kan brukes som uhøytidelig poll/stemningsføler med mer! Du har sikkert sett blogger med lenker til diggs- eller kudosportaler, hvor mengde diggs definerer popularitet på aktuell bloggpost. I vår utgave foregår diggingen internt. Det vil si at du for eksempel kan bruke gjesteboken som, i tillegg til gjestebok, navneavstemming, besøksundersøkelser med mer, eller bare som funksjonen i all enkelhet er, til digging. Deaktiveres, med eventuelle tidligere diggs intakt, etter eget ønske og behov.
 • Permalenke. Visning av enkeltinnlegg. Gjør det enkelt å referere til spesifikke innlegg! Sammen med søk er dette et sterkt verktøy for konkretisering av informasjonshenvisning. Ofte blir gjestebøker uoversiktlig og usammenhengende. Ikke nå lengre! Søkemotorer vil også finne denne funksjonen behjelpende. Kan slås av, men vil fremdeles kunne simuleres ved spesifikt søk, dersom søk i gjesteboken er aktivert.
 • Søk i gjesteboken! Ingen Google-motor, men en relativt dyptgående søkemekanisme med fokus på det viktigste, tilgang på informasjon. Av eller på.
 • RSS-feed! Gjør det enklere for gjestene dine, og deg selv, å holde dere oppdatert på gjestebokens gjøren og laden.
 • Utskriftsvennlig versjon av gjesteboken! Lettutgave på side- eller permalenkebasis, ment for sparing av blekk på fargeprintere. Strippet for design og andre uromomenter. Av/på.
 • Obskuring av gjesters e-postadresse! For å begrense spam som følge av offentliggjøring av ens e-post, har vi lagt inn en mellomstreng i e-postadresser som registreres i forbindelse med innlegg. Vær obs på at dette ikke er noen garanti for fullstendig uteblivelse av søppelpost. Ved å rullere innholdet i mellomstrengen øker sannsynligheten for at spambotene ikke klarer å snappe opp adressene.
 • Thickbox på innleggsskjema! Thickbox er ikke en funksjon i seg selv, men mer en fancy metode for å binde gjestene dine til forsiden av gjesteboken selv når de skriver innlegg. Dersom man siterer eller fritt utbroderer utifra forrige innlegg, vil gjesteboken ligge i bakgrunnen for rask referanse i så måte. Du kan naturlig nok også velge tradisjonell visning av innleggsskjema om du ønsker det.
 • Stabil server og norsk support! Serveren er stabil og current med siste versjoner av relevant software. Trenger du hjelp med gjesteboken din, er det betryggende å vite at Bookwerk er en norskdrevet tjeneste fra ende til annen.

Sist revidert: 26.03.2009